Hey!
Welkom aan boord.
HR als drijvende kracht voor duurzame ontwikkeling…waarom en hoe dan? Ontdek met ons mee!

RAAK GEÏNSPIREERD

DUS...DE CIRCULAIRE ECONOMIE.

Een economisch systeem zonder afval, waar alles zo lang mogelijk wordt gebruikt tegen de hoogst mogelijke waarde en natuurlijke systemen worden geregenereerd. We weten dat werknemers een essentiële hefboom voor deze transitie zijn: de mens moet op de eerste plek komen bij het uitdenken en implementeren van circulaire businessmodellen, om echt impact te maken. Transitie is en blijft immers mensenwerk. We geloven dat HR - als linking pin tussen het management en de operatie - hierin een cruciale rol heeft. HR kan zorgen voor de juiste cultuur en organisatiestructuren, en daarbij het menselijk kapitaal opbouwen dat nodig is voor een succesvolle overgang naar de circulaire economie.

Maar waar te beginnen? Geloof ons, we weten dat het overweldigend kan zijn! Het is echter vaak vooral een kwestie van doen. En je staat er niet alleen voor, we doen het samen.

GOED VOORBEELD DOET VOLGEN

We hoeven het niet allemaal zelf uit te zoeken. Steeds meer bedrijven maken de overstap naar circulaire bedrijfsmodellen en er wordt steeds meer erkend hoe belangrijk het is de werknemer vanaf het begin hierbij te betrekken. Benieuwd naar hun circulaire reis? Lees meer en leer!

DE CIRCULAIRE BASICS EN WAAROM HR?

Wat betekent de circulaire economie voor je organisatie? En hoe organiseer je je workforce? Wat is hiervoor nodig? Vind antwoorden op deze en meer vragen en leer hoe je aan de slag kunt gaan met praktische aanbevelingen. Waarom bijvoorbeeld vandaag nog beginnen met het bouwen van een HR-community? En moeten we de medewerker erbij betrekken?

VIND FINANCIERING

Zoals we allemaal weten: verandering kost tijd en vooral geld. Toch staan ​​we hierin niet alleen. In samenwerking met onze partner Social Finance NL hebben we geprobeerd om het wat makkelijker te maken. Bekijk hier welke financieringsmogelijkheden er zijn voor jouw circulaire reis en welke initiatieven er zijn die je kunnen helpen bij het om- en bijscholen van je huidige en toekomstige personeelsbestand. En benieuwd naar de mogelijke kosten en baten van een scholingsinitatief? Neem een kijkje!

6 MANIEREN WAAROP HR DE CIRCULAIRE ECONOMIE KAN VORMEN

1
Bied ondersteuning met een langetermijnstrategie
2
Overbrug de skills gaps
3
Beheer circulaire projecten en begeleid de werknemer
4
Promoot circulaire waarden
5
Bouw een circulair HR-netwerk op
6
Promoot “Industrie 5.0” - mensgericht en duurzaam
Het hele artikel lezen? Download hier.
Download

HR & SUSTAINABILITY MANIFESTO

Iets impactvols dat je meteen kunt doen.
TEKEN & DEEL

BETREK HET ONDERWIJS

Om klaar te zijn voor morgen, moeten we vandaag beginnen. Het is belangrijk om de volgende generatie vroeg te betrekken; we hebben te maken met een steeds groter wordende krapte op de arbeidsmarkt en toch besteden we te weinig aandacht aan jong talent. Hoe kan dat? Met hun praktische kennis staat het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) in het hart van de transitie en als bedrijf zijn er veel mogelijkheden om deze studenten actiever te betrekken. Vaak weten zij al meer dan wij - dus waar wacht je nog op?

ONTDEK MEER

Heb je de smaak inmiddels te pakken? Of nog niet overtuigd? Lees hier onder meer over de risico's van business as usual of bekijk in onze monitor hoeveel circulaire banen er al zijn in jouw gemeente.

FEITEN EN GETALLEN

87% van de bedrijven die wereldwijd door McKinsey zijn ondervraagd, hebben te maken met skills gaps.
Tot maar liefst 18 miljoen werknemers zullen om- en bijscholing nodig hebben voor de circulaire transitie.
De gemiddelde werkgever verwacht in 2025 aan iets meer dan 70% van hun werknemers om- en bijscholing aan te bieden, maar slechts 21% van de bedrijven weet dat ze hiervoor gebruik kunnen maken van publieke middelen.
39% van de werkgevers zegt dat een tekort aan de juiste vaardigheden de belangrijkste reden is voor de vacatures voor starters, terwijl 72% van de onderwijsaanbieders juist denkt dat deze starters klaar zijn voor de baan.
70% van de jonge mensen vreest dat ze onvoldoende vaardigheden hebben om succesvol te zijn.
37% van de Europese werknemers beschikt niet over de digitale basisvaardigheden

NEEM CONTACT OP

Contact us